Free Running

De lessen Free Running worden verzorgd door Niels Wesseling

Hi! Ik ben Niels, 22 jaar en woon in Emmen.

Ik geef (met veel plezier) les in dans en Freerunnen bij S.S.S. Smilde. Sinds m’n 16e geef ik al les in dansen en Freerunnen en later kwamen daar gym, Dj’en, produceren en marketing bij. Het lesgeven zit me dus echt in m’n bloed.

Ik heb les gegeven bij onder andere G.V. Klazienaveen en G.V. Zuidwolde, en heb mijn eigen dansscholen gehad in Weiteveen en Emmer Compascuum. Ook dit deed ik met veel plezier, maar besloot op een gegeven moment om een fulltime HBO opleiding te gaan doen en moest dus stoppen met al mijn lessen.

In 2019 begon ik weer wat tijd te krijgen en was toen ook dol enthousiast toen S.S.S. mij benaderde om de Freerun  lessen bij hun over te nemen. Wat begon als een leuk jaar veranderde al snel in een nachtmerrie en veel van de lessen konden niet door gaan. Gelukkig kunnen we manieren vinden om alsnog de lessen voort te zetten, zoals het trainen in de openlucht.

Ik vind het zeer belangrijk dat dit gebeurt en ben blij dat we dit ook kunnen doen. We leven nu in een eenzamere tijd dan voorheen en daarom is interactie, plezier en ontspanning ook zo noodzakelijk. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de groep zich als 1 entiteit vormt en dat iedereen blij is als ze elkaar weer zien elke week. Ongeacht het niveau of de (nog te ontwikkelen) motoriek van een individuele leerling zitten ze als groep allemaal op 1 level en helpen ze elkaar om het volgende level te bereiken. Uiteindelijk wil je, naast het opdoen van dopamine tijdens een les, een doel bereiken. Een uitvoering of een show bijvoorbeeld, waar iedereen zijn talent kan laten zien, en waarmee we ook als vereniging kunnen laten zien dat we voor zowel kwaliteit als voor plezier en gelijkheid staan. Naast dit fysieke doel is het ook mijn doel om kinderen zelfvertrouwen te geven in wat ze doen. Dat ze kunnen stralen in een show, maar ook de dag na de les trots vertellen op school wat ze gister allemaal in de les hebben geleerd en misschien wel wat laten zien. En dat ze door dit opgebouwde zelfvertrouwen (en het geluksgevoel van het beter worden) een sterker en sprekender karakter ontwikkelen.

Als je in mijn lessen ook maar een greintje van het plezier hebt wat ik heb, kan je avond niet meer stuk.

Nizzle-Viddy

Niels is naast Free Running trainer ook actief in de muziek. Zijn artiestennaam is Nizzle Viddy

Freerunning is een blessure gevoelige sport. Ondanks professionele, gediplomeerde leiding bestaat er altijd gevaar voor een ongeval.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: