Assistenten

Zonder assistenten is het lesgeven erg moeilijk. Je kunt als leiding maar bij een toestel aanwezig zijn, het is dan lastig om bij andere toestellen aandacht te geven. Met assistenten erbij kun je in groepjes werken bij verschillende toestellen zodat er bij elk toestel iemand bij staat. Wat wij als assistenten doen is de opdracht van het toestel uitleggen, waar we mee bezig gaan en hoe we dat gaan doen. Ook voor de kinderen die hulp nodig zijn of hulp willen kunnen we dan bij het toestel staan om ze te vangen en te helpen. We leggen uit hoe een overslag of een radslag nog beter kan en hoe je dat kunt doen en we helpen bij het aanleren van oefeningen. Alle assistenten die wij hebben zitten zelf ook op turnen of hebben een turnachtergrond.

Hoe kun je assistent worden?

Voor leiding is er vanuit de KNGU een opleiding. Zo is er een opleiding niveau 1. Hiermee kun je starten vanaf 10 jaar. Deze opleiding wordt gegeven door de leiding van SSS. en duurt ongeveer een jaar. Je help dan mee tijdens de lessen.

Niveau 2. Hiervoor moet je minimaal 14 jaar zijn. Deze opleiding duurt tussen de drie maanden en een jaar. De opleiding is niet bij de vereniging maar wordt op een andere locatie gegeven. Met deze opleiding kun je zelfstandig groepjes begeleiden.

Met niveau 3 ben je in staat om zelfstandig les te geven. Deze opleiding duurt ongeveer 2 jaar.

Wil je meer informatie? vraag hiernaar bij de leiding.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: